Zekiliğinizi Kanıtlayacak Sorular « İncelerim İlginç Bilgiler-Sosyal Blog Sitesi

Dünya’nın Birçok Ülkesinde Geçerli Meslekler

Bill Gates’in 7 Kehaneti

Dünya’da Iphone X Fiyatları

Instagram Videoları Nasıl İndirilir?

Zekiliğinizi Kanıtlayacak Sorular

Hertelden 12 Kasım 2014

Zekiliğinizi Kanıtlayacak Sorular

Bu soruları 1dk. İçinde doğru cevaplayan insanlar zekilik mertebesine yükseliyor.

Ben soruları cevapladım ve 10 sorudan 7 sine 1dk. İçinde doğru yanıt verebildim.Şimdi sıra sizde haydi bakalım

 

Soru1: Bazı aylar 30, bazıları 31 çeker; kaç ayda 28 gün vardır?

Cevap1: Bütün aylarda 28 gün vardır.

İşte enteresan zeka soruları...

Soru 2: Doktorunuz size 3 hap verir ve bunları yarımşar saat arayla almanızı tavsiye ederse, ilaçların tamamını bitirmeniz ne kadar sürer?

Cevap 2: Bir saat. Birinci hapı yuttunuz, yarım saat sonra 2.yi ve yarım saat sonra da 3. yü: Toplam 1 saat.

Soru 3: Gece saat sekizde yatıyorum ve yatarken guguklu saatimi sabah dokuza kuruyorum kaç saat uyurum?

Cevap 3: Guguklu saatler gece gündüz ayrımı yapmadığı için sadece 1 saat uyursunuz.

Soru 4: 30’u yarıma bölüp 10 eklediniz, kaç etti?

Cevap 4: 70 eder. Yarıma (1/2) bölmek, 2 ile çarpmak demektir.

İşte enteresan zeka soruları...

Soru 5: Bir çiftçinin 17 koyunu vardı. Sürüde salgın hastalık oldu, dokuzu ağır hastalandı, diğerleri öldü. Çiftçinin kaç koyunu var?

Cevap 5: 9 Canlı Koyun

İşte enteresan zeka soruları...

Soru 6: Sadece bir tek kibritiniz var, içinde bir gaz lambası, bir gaz sobası, ve bir de mum bulunan karanlık ve soğuk bir odaya girdiniz… Önce hangisini yakarsınız?

Cevap 6: İlk önce kibriti yakmanız gerekir.

İşte enteresan zeka soruları...

Soru 7: Adamın biri dikdörtgen biçiminde ve her cephesi güney manzaralı bir ev inşa ediyor. Evi kocaman bir ayı ziyaret ederse bu ayı ne renk olur?

Cevap 7: Ayı beyaz olur. Evin her cephesi güneye baktığına göre, bina kuzey kutbundadır.

İşte enteresan zeka soruları...

Soru 8: 3 elma vardı, ikisini aldım. Kaç elmam var?

Cevap 8:  2 elmanız var.

İşte enteresan zeka soruları...

Soru 9: Musa gemisine her hayvandan kaçar adet aldı?

Cevap 9: Sıfır adet. Çünkü gemisine hayvan alan Nuh Peygamber idi.

İşte enteresan zeka soruları...

Soru 10: Chicago’dan hareket eden 43 yolculu bir otobüs kullanıyorsunuz. Pittsburgh´ da 7 yolcu binip, 5 yolcu indi. Cleveland´ da 8 yolcu indi, yolcu tuvalete gidip geldi ve 4 yeni yolcu bindi. 20 saat sonra Philadelphia´ ya vardığınızda şoförün adı neydi?

Cevap 10: Şoför SİZDİNİZ. Cevap kendi adınız.

İşte enteresan zeka soruları...

Yeni içeriklerden haberdar olmak için e-bültenimize kaydolun.

Kaynak:
Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.